Vandalisering mot artister

En av de dragshowgrupper som showat  på Kärlekslandet under de gågna åren och så även i år, Fashion pack utsattes nyligen för vandalisering. Sverige Demokraterna (SD) Örebros Ungsvenskar, hade satt mängder av klistermärken över gruppens markandsföring. Något som i efterhand hyllats syrligt på SD:s hemsida.

Fashion Pack tar dock händelsen med ro. Att provocera är knappast något främmande för erfarna drag-divor.

SD

DiamondNight

Diamond night
Missa Inte DiamondNight hos RFSL Nord på lördag!
Dj Emil 22.00-02.00 www.rfsl.se/nord

Gå med oss i de antinazistiska demonstrationerna!

inga nassar!
Norrland mot Rasism - Demonstration i Skellefteå 6/6

På nationaldagen, den 6 juni, kommer Svenska Motståndsrörelsen (SMR) till Skellefteå för att sprida propaganda och manifestera. SMR är en nynazistisk organisation som bildades ur VAM, vitt ariskt motstånd och kämpar för en vit revolution genom gatukamp. De har gjort sig kända som den mest brutala och hänsynslösa bland Sveriges nazistiska organisationer och flertalet aktivister är dömda för grova våldsbrott.

Vi samlas i Skellefteå på nationaldagen för att demonstrera mot nazisternas försök att etablera sig i Norrlänska städer.

Paroll: "Norrland mot Rasism"
Samling: 09.00, Möjligheternas Torg i Skellefteå den 6 Juni
Inga banderoller eller fanor med parti/organisationstillhörighet i demonstrationen! Alla välkomna som ställer upp på parollen!


Men regnbågsflaggan för HBT-personer är naturligt vis med!

http://norrlandmotrasism.wordpress.com/6-juni/

EU, Glass, Bal, Nazister & en lärare

Vad har nu dessa gemensamt?
-Jo, det händer typ nu!

Lärarinnan Greta Björklund
Lärarinna
Vi är jätteglada över att våran bästaste bästa favoritlärare, å då snackar vi the Tayson bland alla Svenskalärare, Greta Björklund på Strömbackaskolan har fått pris från Svenska Akademin för att hon är så jäkla bra! Hon undervisar svenska för IT elever på Strömbackaskolan och är grym på allt som har med HBT att göra. Hon är en grym förebild för alla lärare på hur man ska integrera arbetet med HBT frågor och allas lika värde i det dagliga arbetet! You go girl!

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4642909

Glöm inte att rösta i EU valet!
euval
Oavsett hur du röstar så gör du skillnad, vi vill inte ha in några idioter som Sverigedemokraterna i Bryssel! Det som bestäms i Bryssel påverkar det som händer oss här varje dag! Glöm inte det! Vi råder dig också att slänga ett extra öga på Hélène Goudin som föreläste hos under Winter Pride och som jobbar mycket med HBT-frågor.
Rösta på vem du vill, men RÖSTA!

GÅ  MED I ANTIRÖRELSEN!

nassar
Den 6 Juni flyttar Nazisterna sin årliga mars från Stockholm till Skellefteå!
Det kan vi inte acceptera! därför arrangeras en stor motdemonstration (fredlig) i Skellefteå under förmiddagen. Övernattning och sociala aktiviteter kommer fixas.
se mer hos Norrbotten mot rasism.

GÅ MED DU MED!

http://norrlandmotrasism.wordpress.com/6-juni/
http://pitebormotnazism.wordpress.com/2009/02/16/pitebor-mot-nazism/

Sommar & Sol
Trots detta skall vi inte glömma att solen skiner (ta i trä 1,2,3) & glass är gott så passa på och njut! Examen och studenten närmar sig allt mer, och lika så Gymansiebalen för en del, där vi i RFSL Ungdom Nord naturligt vis finns med på ett hörn! Säkrare sex mina kära avgångselever!
Å På tal om det s söker vi informatörer till PDOL! klicka på bilden nedan!
http://www.studentbalenpitea.se/ 

Bli säkrare sex informatör

På byxtorget firar vi IDAHO

I dag 17 maj kan man fira Norges nationaldag om man vill men vi värmde upp med Eurovisonparty på Polstjärnan i går I dag så där otäckt tidigt åkte Jimmy S (rfsl nords ordförande) ut och hämtade Micke och regnbågshusvagnen. Körde sen till Polstjärnan och lastade husvagnen full med kaffe bullar stolar Sen fick Jimmy kryssa mellan blomkrukorna på Uddmansgatan för att få husvagnen på platspå Byxtorget i Piteå.
Här servaras så information, kaffe, saft, bullar med mera.

Eurovision Song Contest 2009, ris, ros och lite pasta.

Ja, så var det åter igen dags att gotta in sig i ESC länderna.
och så även vi.  Vi kan raskt notera en återgång från de senare årens originella charger så som Lordi osv. till härligt eurodiscodunk på festivalscenen. Vi har många nya heta party hittar att svänga dom lurviga till i sommar! Kanske har Malena ändå en chans om vi ska titta tillbaka på de senaste årens utstickande vinnare. Malena som är en världskändis utan motsvarighet inom de fina kulturkretsarna kanske kan lyckas locka personer från finkulturen att faktiskt titta på ett fulkulturellt arrangemang som ESC faktiskt är.

esc

Nåväl. Malena kan vi troligen i alla fall räkna till huvudfinalen på lördag utan omsvep misstänker jag. Iaf. om man ska tro "experterna".
Annat är det för tex. Rumänien. Ett stökigt nummer där det ranglas runt i klackarna värre än After Darks värsta fylle tolkning av Kikki Danielsson. Där ut över skrämmer häxan som sjunger katten långt under bokhyllan redan vid första tonerna. Gräsligt!
Montenegro. Bara en kommentar. Av vilka komposterbara, återvunna material har du sytt klänningen? Klart mycket mer imponerad är vi av Finlands blivande sommarplåga. Härlig danslåt, dock med en obegripligt höstig video som för tankarna mer till Beck och kommissarie Vinter än Margarita och poolparty.


Greklands glade sprattelgubbe lämnar knappast någon O-hetero kille särskilt oberörd. En bildskön, vältrimmad biff som dessutom har en trevlig låt. Får de ordning på koreografin som i videon kan de ha en rätt bra chans iaf. på nästa Absolut gay-hits CD.
Turkiet har tyvärr beslutat sig för att skippa ESC i år och i stället köra ett pyjamasparty med gamla avdankade Spicegirls kopior.
Island har av många experter tippats som vinnare, något som jag inte alls kan begripa då jag inte sett nått så tråkigt på evigheter. Lugna favoriter somnar.

Spanien utlovar flatgodis! Denna långa donna håller absolut vad hon lovar. Märkligt nog så växer sig känslan allt starkare att det här kanske var låten som Turkiet egentligen skulle ha innan de byttes ut till pyjamasdisco och don stal kläderna från den Grekiska logen.

Norge vet jag inte vad jag ska säga om. Världens gullgosse flörtar villt med publiken, javisst. Men låten, nytänkande, ja, men jag kan inte avgöra om den är bra eller inte. Dock knappast något vi kommer höra på queerkrogarna.

Jag tänker avsluta mitt rosande och häcklande med årets drag. Englands Jade kommer utan tvekan att ge upphov till mer än ett drag nummer i vårt avlånga och paljettglittrande show Sverige. Jag menar, bara klänningen är ju värdig självaste Grace Kelly. Sedan rösten på det!

Du missar väll inte finalen på storbild hos oss på RFSL Nord/RFSL Ungdom Nord nu på lördag! www.rfsl.se/nord, vi ses!


Eurovision Party!  Malena

/Micke


Nu Händer Det i USA Också!

Deltstaterna knallar och tar kloka beslut lite allt eftersom i USA!
Nu har  dom tagit ännu ett!
äktenskap
Från www.QX.se :

Äktenskaps-hausse USA

AUGUSTA. I onsdags skrev delstaten Maines guvernör John Baldacci under en lag som gör att äktenskapet även öppnas för samkönade par.
 Även i New Hampshire och Washington DC är lagändring på gång och i Kalifornien väntas Högsta domstolen ta et nytt beslut i frågan på torsdag.
Även om inte president Obama själv är inblandad i de delstatliga besluten och även om han själv inte gett sitt stöd till könsneutrala äktenskap, så är det onekligen en ny vind som blåst in över USA.
Redan idag är äktenskapet öppet för alla i delstaterna Connecticut, Iowa och Massachusetts och i september blir det legalt i Vermont. I Iowa ansökte nära 400 par om att gifta sig när lagändringen trädde i kraft den 27 april.
I onsdags skrev Maines guvernör John Baldacci under den nya äktenskapslagen som innebär att även samkönade par kan ingå äktenskap.
I Washington D.C. antogs i tisdags en lag som gör att samkönade äktenskap som ingåtts på annan plats skall erkännas i delstaten. En grupp religiöst färgade motståndare höll upp biblar i protest och genomförde giftermål mellan en man och kvinna för att påminna lagstiftarna om vad de anser vara ett riktigt äktenskap.
I Kalifornien beslöt Högsta domstolen vid den här tiden förra året att äktenskapslagarna enligt delstatens konstitution måste vara öppna för alla. Vid valet i höstas röstade en majoritet av Kaliforniens invånare för att ändra konstitutionen så att äktenskapet skall definieras som gällande enbart för man och kvinna. Högsta domstolen fick in en klagan med krav på att folkomröstningen skulle ogiltigförklaras med motivet att medborgares konstitutionella rättigheter inte skall kunna gå att rösta bort. Tusentals samkönade par hade redan hunnit ingå äktenskap. På torsdag nästkommande vecka förväntas ett utslag komma från Högsta domstolen. Medborgarrättsrörelsen Equality California har samtidigt påbörjat en kampanj för att ta upp frågan till ny folkomröstning.

Partyparty 80-tal

Ikväll ska en stor del av RFSL Nords styrelse och massa andra Homos, Bin, Heteros och Transpersoner till Jimmys 30-års fest. Temat är 80-tal! Ollala vad detta satte igång kreativiteten. Vi har idag (Jag och Linda K) vart runt alla stadens sekendhand butiker och shoppa loss. Detta slutde i att jag kommer att ha 3 olika munderingar under kvällen. alla på ett par hemgjorda platådojjor på 1 dm under ett par converse. Första klädnaden är man och de två andra som Michelle Cristall som också ska få komma ut och röra på fläsket. Grymt kul ska vi ha!
Köpte även lite spontant en tvångströjja som jag tykte var skitcool :D

Nu ska jag ta och cykla iväg till festen som det rått mycket hemlighetsmakeri kring.
Först ska jag bara byta till ett par transportabla skor.

Vi ses i dimman!

/Micke
Fest

EUROVISION PARTY! 16 Maj

Den 16:e maj är det Eurovisionparty på Polstjärnan!, dvs. RFSL Lokalen!
Missa inte, finalen på storbild. baren öppen 20.00-02.00
www.rfsl.se/nord

Eurovision Party!

PDOL - KÄRLEKSLANDET- TUSEN & EN NATT

Idag har vi haft möte inför Piteå Dansar och Ler och Planerat Kärlekslandet.
Det kommer bli ett grymt år!
PDOL

Vi flyttar Kärlekslandet från P-däcket ner till Sundsgatan mellan Piteå Stadshotell och Thaigarden.
Hela området kommer att placeras inuti ett jättetält vilket vi hoppas att tillsammans med dekoren skall bidra
till att återskapa Kärlekslandets svunna dagar med en mys-pysig och hjärtlig stämning!

I år deriver vi dessutom åter igen kärlekslandet helt självständigt. Det kommer vara vi som arbetar i baren, minglar med gästerna och sköter hela området. Förhoppningsvis kommer detta även bidra till att vi inte går i förlust på Kärlekslandet som vi gjort de senaste åren med externa krögare som också tagit alla intäkter.

Årets tema blir TUSEN & EN NATT! med miljö hämtatd från indiska palats och tropiska miljöer!
Vi kommer att ha massa spännade att bjuda på, vi lovar!

I år är också de tidigare V.I.P. efterfesterna på RFSL Lokalen för medlemar tillbaka! Bli medlem nu så att du också kan komma! www.rfsl.se/nord 

På nya äventyr

Igår var jag och Jimmy i Luleå och gick i 1 Maj tåget efter att ha stigit upp okristligt tidigt (10.00) för att vara dagen efter valborgsfirandet. En mycket trevlig hemmafest besökte jag för övrigt, med 50-60 pers och en hel del homos som jag ansåg tilltalande.  Nåväl...
Visserligen är vi politiskt obundna, tåget var gode rött bortsett från LO, men lik väl är detta en folkrörelse och där skall även HBT-personer finnas synligt representerade tycker vi.
MASSA folk var det iaf som gick med, även om vi som vanligt var färgladast där vi viftade fram med regnbågsflaggan i sommar värmen. Micke, dvs jag fick till och med blotta mina vita armar i linne. Lite färg blev det iaf.

Valborgskvällen tillbringade jag också med Linda från vår styrelse. vi började med att gå på den gratis ungdomsbio som vi tidigare tipsat om hära, och så Hight School Musical 3, igen. Vi ställde ut där borta mer, man får säga att våra grejor var ett hett villebråd. både broschyrer, kondomer och godis, de små änglarna....

Efter majtåget begav vi, dvs jag och Jimmy Stenman som är ordförande för RFSL Nord, oss tillbka till Piteå.Vi satt en stund och pustade på RFSl Lokalen när en del av taket rasar in(!). Eller ja, okejdå det föll ned lite färgflagor eller liknade från taket på mig. Vi konstaterade snabt att nu har pensionärerna som huserar på övervåningen dansat inte bara så att taklamporna skalrar, utan också så att taket själv börjat ge vika. Så kan det vara när man har rivningskontrakt....

Efter detta brutala kontaterande fans det bara en bot. Mjukglass från Gottis på torget. Där träffade vi en av arrangörerna från ungdomsbiokvällen från Röda korset. Vi pladdrade på en stund (mundiarekärring som man är) och fan snart följande :
Fan vi ska ju samarbeta! Resultatet av detta får ni se i framtiden ^^

Jag och jimmy beslöt oss också att ta burken (Jimmys Volvo) och åka på sigtsing (stavas?) utanför Piteå kring Piteå -Havsbad. Vi åkte så småningom ut till min stuga för att reka inför den planerade "styrelse snack spåna jättemycket kvällen" som jag ska träffa Linda K och planera inom kort kommer jag på nu.

Well, ingen rast och ingen vila, har målat om och ställt ut våra utemöbler, lackat bänksivorna på dansgolvet så att de faktiskt går att torka av och matsalsbordet lika så.

Ut i solen med mig.

tjing!

Ps. Vi har skrivit en bidragsansökan i natt också, till Ungdomsstyrelsen. Vi har kommigt på att vi vill driva Caféverksamhet på söndagar på Polstjärnan, nu hoppas vi bara på pengar.

/Micke


RFSL Ungdom 10 år!

Cake

Hämtat från RFSL Ungdoms Facebook:


Kära vänner,

På kvällen den 21 april 1999 bildades RFSL Ungdom som en avdelning
under RFSL, under ett möte på RFSL-huset på Sveavägen 59. Ungdomar
från hela landet kunde därefter bli medlemmar i den rikstäckande
avdelningen. Fyra år senare ombildades RFSL Ungdom till självständig
organisation på ett konvent 2003.

Mycket har hänt under åren som gått - från inga anställda till flera,
från noll medlemmar till (nästan) tusen, och från liten organisation
till en organisation som påverkar och förändrar verkligheten för
många människor! Vi har biologiboksgranskat, gjort de bästa
ungdomsfesterna på Pride, släppt ett flertal unika rapporter, gjort
det fantastiska metodmaterialet Bryt!, arbetat internationellt i
Polen, Baltikum, Uganda och på många andra platser, och etablerat
organisationen som en tydlig röst och en viktig aktör för HBT-
ungdomars rättigheter i Sverige och internationellt!

I egenskap av nuvarande ordförande vill jag givetvis rikta ett tack
till alla som bidragit till att göra RFSL Ungdom till det vi är idag!

Vi ses framöver!

Vänliga hälsningar

Felix König
Förbundsordförande
RFSL Ungdom

RSS 2.0